söndag 14 januari 2018

För 45 kronor blandat

Jag slank inom en snabbis på en av byns lokala loppisar igår. Där är det alltid full rulle på lördagarna, och omsättningen på prylar brukar vara ganska stor. Jag kom därifrån med lite småplock för sammanlagt 45 kronor: En gammal butelj, en pytteliten ugnsform i grönt porslin (som jag nog mer tänkte ha som tvålkopp nere vid badkaret), 10 gamla tändsticksaskar och en shabby fake-grunka med texten "Merry Christmas" på ena sidan, som det nog har varit en liten julgrupp i en gång i tiden. Inte speciellt vacker, men jag tänker ju alltid att jag kan göra om saker.


Tändsticksaskarna är inte jättegamla, utan snarare från den där nyutgåvan som kom för några år sedan. Jag tycker iallafall att de är jättevackra. Som små konstverk.


Den där shabby fake-grejen målade jag om redan idag. Man tager ju som bekant vad man haver, så det blev grön träbets igen (samma som på julträdet och julkyrkan), och när jag var klar var den riktigt fin. Den blir bra som förvaring för några av mina badrumsskåpsfavoriter.


Det där lilla målarprojektet har varit dagens hittills enda riktiga aktivitet. Annars har jag mest legat i soffan, druckit kaffe och zappat mellan konstiga TV-program. Ibland behöver man sådana dagar, och idag var det visst en sådan dag. Och ikväll blir det bästa TV-programmet just nu: "Bron" med fantastiska Sofia Helin som Saga Norén. Me like very much!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!