torsdag 17 januari 2013

Före och efter 5

Vi har en hel källarvåning som vi fortfarande inte har gjort så mycket med. Förvisso är det lägre än 1,90 i takhöjd här, men det finns absolut golvutrymmen som man verkligen skulle kunna göra något vettigt av (en tvättstuga, till exempel), och för den delen är ju ingen av oss några tvåmetersmänniskor.

Redan för ett par år sedan (när jag var lyxhemmafru en hel termin och hade hur mycket ledig tid som helst) tog jag mig iallafall an det bunkerliknande rum man hamnar i direkt när man kommer ner för trappen. Här fanns det bara en gammal skraltig lagerhylla och en massa lort...



Efter en rejäl renskrubbning kunde jag måla om trappa, väggar, tak och dörr, och ett gammalt IKEA-arbetsbord som vi hade i Malmö och några vägghyllor kom på plats. Slutresultatet blev en hörna för allt mitt pyssel och plock; ett under av ordning och reda med var sak på sin plats.


Men säg den lycka som varar för evigt. I ärlighetens namn är det tyvärr inte lika välstädat som på bilden längre, då vi tenderar att åter ställa ner en massa skräp här. Så fort det blir lite varmare är  det nog dags att ta fram skurborste och sopsäckar igen...

12 kommentarer:

  1. Visst är det lätt att det blir sådär nere i källare?! Man dumpar liksom bara där nere. Min källare ska vi inte prata om, den är hemsk. Hu! Men du kan ju åtminstone njuta av bildbeviset av att det en gång varit ordning och reda.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh så fint! Så vill jag ha det i vår källare! Ett städat litet rum till mina pysselgrejer! Jag har börjat rensa i källaren, det är väl en bra början!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Nä Olof är väl bara dryga 1,90 väl? Det är underbart med en fungerande källare, har röjt iaf hälften av allt i källaren här, ja mer ändå kanske. Känns ljuvligt! Snart dags att belamra den igen dock, med årets sådder, om jag nåååågonsin får upp mitt lilla arsle ur soffan...

    SvaraRadera
  4. Ja, det är precis så det brukar bli. Men fint blev det när du gjorde i ordning det och det är så roligt att se före- och efterbilder!

    SvaraRadera
  5. Vi har också en källare för mkt korta personer, i tvättstugan har jag suttit på en stol....men nu är den flyttad o vi har gjort i ordning en fjärdedel av eländet..gu vad dålig jag är på före o efter bilder...måste ordna i helgen....ljuvligt är det iaf :D

    SvaraRadera
  6. Visst är det konstigt att man aldrig lär sig. Har man väl gjort ett rum fint så ställer man snabbt skräpet på någon annan plats (om man inte bara ställer den i samma gamla rum av gammal vana. Men det var ju en otrolig skillnad på före och efter! Pysselhörnan är ju super fin!
    Ha en bra helg!
    Ulrika

    SvaraRadera
  7. Vilken underbar hörna! En dröm att kunna ha allt samlat på ett ställe.
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  8. Vilket härligt utrymme och så fint du har gjort och så skönt att kunna ha sitt pyssel på ett ställe!
    Min pysselhörna uppe på hallen går inte att vara på under vintern - det är alldeles för kallt! Trist! Man blir lätt lite "förlamad" när det är kallt lite här och där. :)

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Ja att hålla ordning verkar vara ett evighets pyssel som måste skötas mycket oftare än vad jag råkar tycka är kul:)!

    Snyggt är det iaf på bilden, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  10. Vilket underbart rum! Önskar mig ett sådant rum jag också men det får jag fortsätta drömma om.

    kram

    SvaraRadera
  11. Härligt med före och efterbilder på källaren. Det inspirerar mig att fortsätta röjningsarbetet (pust) i vår källare, som också tenderar att vara ett "skräp och bra och ha saker" ställe hela tiden.

    Kram Victoria

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!