lördag 26 september 2009

Stenar och mossa

Sambon och jag går som mest och grunnar på vad vi ska hitta på med det nyligen framgrävda området under plommonträden. Det lutar åt att det ska bli en perennrabatt av något slag. Vi är båda ganska eniga om att vi inte vill ha något "pluttinuttigt" och skrikigt, utan något som mer drar åt det naturliga och kanske till och med lite trollska hållet.

Stenar gillar vi båda två, och är något vi gärna vill ha lite här och där på tomten. Stenar med mossa gillar vi ännu mer, så idag såg vi helt sonika till att några sådana "flyttade in" under det ena plommonträdet. (Varifrån de kom har jag ingen aaaning om, hrmmm...)

I vår egen djungel hittade vi en tjock gren från päronträdet, som har legat avbruten där så länge vi har haft huset. (Kanhända orkanen Gudrun är ansvarig för det, området kring Glesbygd drabbades ganska hårt av den stormiga damen.)

När vi lyfte fram grenen såg vi hur vacker den faktiskt var, så den kommer också att få ligga väl synlig i vår blivande rabatt.

Nu återstår att börja fundera på plantor. Kanske avvaktar vi till våren, kanske planterar vi någon höstperenn redan nu. Vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!