söndag 17 maj 2009

Ny grönska

Trots vägarbete på E22:an hann vi till VäxtHuset i Härlöv utanför Kristianstad innan de stängde i fredags kväll. 

Vi hade koll på vad vi ville ha den här gången, så inköpet klarades av på 20 minuter: 2 rhododendron, 2 vinbärsbuskar, 2 fjärilsbuskar och några hallonsnår. - Och allt gick som vanligt smärtfritt in i vår lilla bil!

Rhododendron (som jag har svårigheter att uttala rätt, haha) hamnade på varsin sida om glasverandan. När de väl kom på plats såg de lite "fjuttiga" ut, men man ju får betänka att de kommer att växa rejält på både bredden och höjden. (Det är mest jag som vill att det ska se färdigt ut meddetsamma...)

Färgen på blommorna kommer att bli ljust lilarosa, - det blir nog fint mot de övriga färgerna på huset.

Vi satte fjärilsbuskarna i sluttningen ner mot nästa "nivå" gräsmatta. Det är där vi sitter mest, och det ska bli trevligt att få besök av allehanda vackra fjärilar när vi sitter till bords i sommar.

Vi valde två olika färger på "vipporna"; Empire Blue (mörkt blålila) och Royal Red (mörkt ceriselila). - Kul med lite färg!

Vår lilla vinbärsbuske fick så äntligen ett par kompisar; - en svart och en röd. (Vi får hoppas att alla tre inte är tjejer, för då lär det bli svårt för dem att hålla ihop, hehe!)

Hallonsnåren har vi bara "stoppat ner" i jorden i jungeln på baksidan. - De får sköta sig själva tills vidare.

Under lördagen handlade jag lite grönska i den lokala blomsterhandeln.  Det blev fjärilslavendel och snöflinga till tunnorna på framsidan av huset. Oj, vad gott det luktar när man öppnar veranda dörrarna om kvällen!

Sambon kommenterade tidigare idag att nu har man blivit intresserad av vädret på riktigt för första gången i livet. - Vi håller tummarna för lite regn under veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!