söndag 17 maj 2009

Det tar sig!

Fönstren på verandan fick sin sista omgång färg under lördags-eftermiddagen. Även insidan av ytterdörrarna blev så äntligen slipad och målad. Nog hade vi kunnat lägga oändligt många fler timmar på att slipa bort gammal färg, men å andra sidan ska det väl synas att det är ett gammalt hus.

När väggfärgen fått "härda" en vecka blev nyansen plötsligt så där grågrön som vi ville ha den. (Det där med målning är onekligen en vetenskap för sig...) Golvet ser lite mörkare ut på bilderna än i verkligheten, men helheten stämmer ganska bra.

När vi tog bort maskeringstejpen runt fönstren släppte givetvis den gröna färgen, hrmmm... Vi fick ta en liten konstnärspensel och gå efter och "dutta" på sina håll, men resultatet blev alldeles utmärkt!

Likaså släppte den grå golvfärgen lite grann när vi ryckte bort tejpen kring täckpappret, men även där gick det bra att bara pensla på lite ny färg. (Tur man hade en skvätt kvar i burken!)

Efter frukost i morse (söndag) pillade vi bort maskeringstejp från glasrutorna tills vi höll på att bli galna. På vissa ställen har tejpen suttit i en vecka, och naturligtvis hade den "bränt" fast här och där.

När vi trodde att vi äntligen var klara, upptäckte vi ett helt fönsterparti brevid ytterdörren där tejpen fortfarande satt kvar...

Det som återstår är att skrapa och putsa fönstren, men det får bli nästa projekt. Vi är nöjda med resultatet, och lagom till Kristi Himmelsfärdshelgen blir det äntligen "inflyttningsfest"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!